Rørt til tårer i Trondheim

Minusgradene har akkurat ankommet Trondheim. Det har også Aiko Tabata (27). Hun har reist i 30 timer fra Osaka i Japan for å oppleve Team Me sin siste konsert før de oppløses.

Det er fem år siden bandet spilte sammen for første gang på nettopp Studentersamfundet i Trondhjem. De har fått Spellmannpris, fartet verden rundt og spilt for dedikerte fans.

Fengende gitarriff sprenger seg gjennom klubblokalet. Aiko står i døråpningen og feller en tåre da hun hører musikken hun har nynnet på i fem år: – Jeg kan ikke tro at det er over. Med seg har hun gaver til hele bandet, som hun håper på å gi dem backstage etter konserten.

For tre år siden reiste Sven Arild Storberget, Linn Østensen Norberg og jeg for å lage filmen om bandets største fan, og deres første besøk i Japan. Nå kan du se Sayonara, Elverum – Team Me in Japan. Del den gjerne med venner om du liker den: