Sjakk-VM

Jeg har brukt høsten på å varme opp til sjakk-VM med en VGTV-serie som du kan se her, produksjon av promoer, og var i New York som fotograf da første trekk ble tatt mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin. Jeg har også jobbet med VGTVs sjakksendinger fra Norge.

Mads og mamma

I september hadde jeg VGTV-premiere på dokumentarfilmen «Mads og mamma» som jeg har filmet i et halvt år om rapperen Mads Veslelia som har blitt viralkjendis over natten ved å rappe fra mormorens loft. Der havnet han i fosterhjem som barn fordi moren var rusmisbruker. Nå er hun rusfri, og de tar et oppgjør med fortiden.

Filmen har tatt av sosiale medier, både på VG og VGTVs kontoer, men særlig på Mads og Kristins profiler. Tusenvis av folk verden over skriver ifølge VG at filmen rører dem.

Arctic Superstar i FN-bygget

I mai viste vi dokumentarfilmen om Slincraze, Arctic Superstar i FN-bygget i New York etterfulgt av det som mest sannsynlig er byggets første hip hop-konsert noen sinne.

Rørt til tårer i Trondheim

Minusgradene har akkurat ankommet Trondheim. Det har også Aiko Tabata (27). Hun har reist i 30 timer fra Osaka i Japan for å oppleve Team Me sin siste konsert før de oppløses.

Det er fem år siden bandet spilte sammen for første gang på nettopp Studentersamfundet i Trondhjem. De har fått Spellmannpris, fartet verden rundt og spilt for dedikerte fans.

Fengende gitarriff sprenger seg gjennom klubblokalet. Aiko står i døråpningen og feller en tåre da hun hører musikken hun har nynnet på i fem år: – Jeg kan ikke tro at det er over. Med seg har hun gaver til hele bandet, som hun håper på å gi dem backstage etter konserten.

For tre år siden reiste Sven Arild Storberget, Linn Østensen Norberg og jeg for å lage filmen om bandets største fan, og deres første besøk i Japan. Nå kan du se Sayonara, Elverum – Team Me in Japan. Del den gjerne med venner om du liker den: